Sosyal Medya

Güncel

Kara Havacılık Okulu Isparta’ya taşınıyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Bilgiç, Ankara’da bulunan Kara Havacılık Okulu’nun 2018 yılında Isparta’ya taşınacağını söyledi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu BaÅŸkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’da inÅŸaatı süren Kara Havacılık Okulu ile ilgili açıklamada bulundu.

Gazetecilerle Ä°l Özel Ä°daresi’nde sahurda bir araya gelen Bilgiç, “15 Temmuz’daki hain saldırıdan sonra Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay’da Kara Havacılık Okulu’na iliÅŸkin bir strateji deÄŸiÅŸikliÄŸi oldu. Daha önce Isparta’ya taşınması düşünülmeyen bir takım baÅŸka üniteler de bünyeye dahil edildi. Bu kadar gecikmesi de müteahhittin sıkıntıya düşmesiydi.

O müteahhitle karşılıklı olarak süreci hızlandırmak için karşılıklı sözleşmenin tasfiyesi gerçekleştirildi. Projeler yeni şekle göre büyütülüyor. Eylül ayında yeni bir ihale ile tamamı çok daha büyük şekilde ihale edilecek ve 2018 yılında da bütünüyle devreye alınmış olacak.

Bu süreç içerisinde de hızlı ÅŸekilde taşınma arzuları var. Ama neticede Milli Savunma Bakanlığı nasıl planlar bilmiyorum ama bir kısmına taşınmayı baÅŸlatmış olacaklar. Isparta’nın hem sosyal hem de iktisadi yaÅŸamına ciddi manada katkı saÄŸlayacak bir proje” diye konuÅŸtu.

Öte yandan Isparta’ya ikinci üniversite konusunda açıklamalarda bulunan Bilgiç, “Isparta’ya ikinci üniversite konusunda bizim kafamızda tematik bir üniversite var. Bir ihtisas ve saÄŸlık bilimleri üniversitesi düşünüyoruz. Isparta’ya en kısa zamanda kuruluÅŸ haberini vermek ve meclisten kuruluÅŸunu geçirerek çalışmalarımızı hızlandırmış olacağız.

Åžu anda izin, karar ve yasama süreçlerini ÅŸuan sürdürüyoruz. Ä°kinci üniversitenin açılması noktasında mevcut SDÃœ yönetimi ilimiz için ihtiyaç olduÄŸu noktasında tüm destekleri veriyorlar. Bazı bölümlerin yeni üniversiteye aktarılması ve yeni bölümlerle saÄŸlık üniversitesi açılması yönünde planlamamız var” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.